لوازم خانگی

  • خانه 
  • موضوعات 
  • آرشیوها 
  • آخرین نظرات 

مایکرویوو چیست و چه کاربردی دارد ؟

27 خرداد 1400 توسط الهه نژاد باقر

خیلی از افراد هستند که مایکروویو ها را نمیشناسند و سوالاتی شبیه به این که مایکرویوو چیست ؟ چه کاربردی دارد ؟ از آن برای چه کاری استفاده می شود؟ و … نیز می پرسند . در رابطه با مایکروویو ها باید بگوییم که مایکروویو ها دستگاهی هستند که از آن برای گرم کردن و یا در برخی موارد برای پخت مواد غذایی نیز استفاده می شود ، غیر از مایکروویو دستگاه های شبیه به ان مانند سولاردام ها ، اون توستر ها ، مایکروفر ها در بازار وجود دارند که تنها شاید در موارد بسیار کوچکی با یکدیگر تفاوت هایی نیز داشته باشند . در واقع مایکروویو ها نوعی تابش الکترو مغناطیسی دارند وقتی که دستگاه را به برق می زنید و این المنت ها شروع به داغ شدن و هوای گرمی را در داخل دستگاه نیز ایجاد می کنند . مایکروویو در انواع توکار و یا به صورت جدا در بازار موجود می باشد، ابتدا مدل آشپزخانه و کابینت های خود را در نظر گرفته سپس اقدام به خرید کنید.

 

مایکروویو چیست؟

اجاق مایکروویو می‌تواند یکی از بزرگترین اختراعات قرن بیستم باشد. امروزه صدها میلیون خانه در سراسر جهان از یکی از این وسیله‌ها استفاده می‌کنند.

فرض کنید در صبح یک روز کاری خواب مانده‌اید باید قبل از ساعت ۸ در محل کار خود حاضر باشید. صبحانه نخورده‌اید و طبیعتاً گرسنه هستید همان طور که با سرعت از مترو به سمت محل کار در حرکت هستید یک کیک صبحانه می‌خرید و در ماکروفر دفتر خود گرم می‌کنید و به عنوان صبحانه استفاده می‌کنید. این اتفاق برای وعده‌های بعدی نیز رخ می‌دهد. ظرف غذایتان را بدون اینکه ظرفی دیگری برای گرم کردن غذا نیاز باشد در مایکروفر قرار می‌دهید و در کمترین زمان ممکن ناهار یا شام شما آماده استفاده است. در حقیقت برای دنیایی که همه چیز با بیشترین سرعت در حال جریان است ماکروفرها انتخاب مناسب و منطقی هستند.
همانطور که مشاهده می‌کنید اجاق‌های ماکروویو محبوب هستند زیرا در مدت زمان بسیار شگفت انگیزی غذا را می‌پزند. این وسایل در حال حاضر در همه جا در استفاده از برق بسیار کارآمد هستند زیرا فقط غذا را گرم می‌کنند و از نظر تئوری ظرفی که در مایکروویو قرار دارد گرم نمی‌شود. در این مقاله رمز و راز جادوی پخت وعده‌های غذایی در دقیقه با پخت در مایکروویو را بررسی می‌کنیم.

آیا مایکروویو ایمن است؟

البته در گذشته مردم با مشکلاتی هنگام استفاده از این وسیله مواجه بودند. این مشکلات بیشتر به علت استفاده از ظروف نامناسب بودند. پخت بیش ازحد غذا از دیگر مشکلات محسوب می شد. همچنین نگرانی در مورد استفاده از پوششی که برای پوشاندن غذا در هنگام پختن آن توسط مایکروویو وجود داشت. خوشبختانه امروزه با پیشرفت تکنولوژی این مشکلات و نگرانی ها برطرف شده اند و استفاده از مایکروویو با رعایت نکات زیر کاملا ایمن می باشد.

- تنها از ظروف مناسب و مخصوص مایکروویو استفاده کنید.

- تنها از پوشش ایمن و مناسب برای پوشاندن غذا در مایکروویو استفاده کنید.

- در صورت امکان از تنظیمات پخت اتوماتیک که در بیشتر مایکروویوهای امروزی موجود است و مانع پخت نامناسب(زیاد یا کم پخته شدن) می¬شود، استفاده کنید.

مکانیسم کار:

در این دستگاه یک وسیله الکترونیکی بنام گلنترون برای تولید امواج مایکروویو بکار رفته، امواج تولید شده وارد فضای بسته اجاق فلزی، شده ازدیواره ها منعکس و توسط غذا یا مایع داخل آن جذب شود. امواج در غذا نفوذ کرده ، مولکولهای آب داخل آنرا ۱۰x۲۴۵۰ بار و یا ۱۰x۹۵۰ بار در ثانیه تکان داده و جابجا میکند با ایجاد سایش مولکولی تولید گرما کرده، به طوری که مدت پخت در مایکروویو معمولاً بسیار کوتاه و خیلی کوتاهتر از اجاقهای معمولی است. میزان گرما بستگی به رطوبت، شکل و حجم دارد. به دلیل وجود گرمای غیریکنواخت در برخی غذاها ممکن است سطح غذا گرم شود اما دمای مرکزی آن نزدیک به جوش باشد یا در بعضی غذاها ممکن است نقاطی کاملاً پخته و نقاطی نپخته باقی بماند.

دستگاههای جدید مایکروویو دارای سینی گردان هستند تا اینکه اشعه بطور یکنواخت به تمام سطح ماده غذایی برسد. امواج مایکروویو به عمق ۳ تا ۵ سانتی متری غذا (بر حسب ترکیب ماده غذایی) نفوذ می کند. بنابراین، هنگامی که قطعات کوچک ماده غذایی در معرض امواج مایکروویو قرار می گیرند،تابش کاملاً در آن نفوذ می کند و حرارت در تمام ماده غذایی تولید می گردد و منجر به پخت سریع می گردد. قطعات بزرگتر ماده غذایی آهسته تر می پزند پس قطعات را نسبتاً کوچکتر انتخاب کنید تا پخت یکنواخت داشته باشید. اگر آب در ماده غذایی یکسان پخششده باشد، بهتر و سریعتر پخته می شود.

تفاوت های مایکروفر با ماکروویو

ماکروویو دارای امواجی است با طول موج کوتاه که بخشی از طیف الکترومغناطیس را همانند پرتوهای نور قابل رویت تشکیل می دهد. در صنعت از این امواج با طول موج کوتاه برای فرآوری مواد غذایی و پختن غذاها استفاده می کنند و این امواج در زمان برخورد با یک ماده امکان دارد منعکس، جذب و یا منتشر شوند.مواد غیر فلزی همانند پلاستیک و شیشه این امواج را عبور می دهند. مواد فلزی این امواج را منعکس می نمایند و موادی که دارای آب هستند (مانند غذاها) این امواج را جذب می نمایند. فرکانس امواج مذکور بین ۳۰۰مگاهرتز تا چندین گیگاهرتز می باشد و برد این امواج بسیار کوتاه بوده ولی میزان نفوذ آن ها بسیار بالاست و حتی از گرد و غبار نیز عبور می کنند.

امروزه دستگاه هایی که با عنوان ماکروویو عرضه می شوند علاوه بر لرزاننده ی امواج دارای چند المنت هستند که برای گریل و فر مورد استفاه قرار می گیرند و این دستگاه ها را با نام مایکروویو گریل دار می شناسند. طراحی مایکروویو ها به گونه ای است که این امواج با طول موج کوتاه را محبوس کرده و زمانی که درب دستگاه بسته باشد و شما دستگاه را روشن نمایید ساطع می شوند.

مایکروفر به دستگاهی می گویند که سبب می شود پخت غذا در یک محیط بسته و در دمایی یکنواخت به تمامی قسمت های غذا صورت پذیرد. ساده ترین مایکروفرها با گاز کار کرده و کاربر می تواند دما را بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ درجه ی سانتیگراد تنظیم نماید تا پخت تمامی قسمت های غذا به طور یکنواخت صورت پذیرد.

تفاوت مایکروفر و ماکروویو در این است که مایکروویو مواد غذایی را با ساطع کردن امواج با طول موج کوتاه و در زمان کم درست می کند ولی مایکروفر با داشتن المنت گرمایی غذا را در مدت زمانی نسبتا بیشتر از مایکروویو ولی به طور کامل گرم می نماید و در اصطلاح غذابه طور کامل مغز پخت می شو

مطلب قبلی
مطلب بعدی
 نظر دهید »

موضوعات: بدون موضوع لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...

فید نظر برای این مطلب

آذر 1404
شن یک دو سه چهار پنج جم
 << <   > >>
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

لوازم خانگی

جستجو

موضوعات

  • همه
  • بدون موضوع

فیدهای XML

  • RSS 2.0: مطالب, نظرات
  • Atom: مطالب, نظرات
  • RDF: مطالب, نظرات
  • RSS 0.92: مطالب, نظرات
  • _sitemap: مطالب, نظرات
RSS چیست؟
  • کوثربلاگ سرویس وبلاگ نویسی بانوان
  • تماس