آموزش پخت برنج در پلوپز
خیلی از خانم ها از ما می خواستند تا طرز تهیه پخت برنج در پلوپز را به طور کامل شرح دهیم و علاوه بر ان به سوالات انان پاسخ دهیم ، به همین دلیل در این مطلب تصمیم گرفته ایم تا ابتدا طرز پخت برنج در پلوپز را بره طور کامل شرح دهیم و علاوه بر ان نکات مهمی را که در پیرامون آن وجود دارد را بررسی کنیم . از جمله این نکات می توان به موارد زیر اشاره کرد .
1. اگر برنج ما ته گرفت چه کنیم ؟
2. چیکار کنیم تا برنج ما نسوزد ؟
3. چگونه قد برنج خود را بند تر کنیم ؟
4. طرز تهیه برنج زعفرانی چگونه است ؟ و …
اگر می خواهید تا جواب سوالات خود را پیدا کنید پیشنهاد می کنم تا انتهای این مقاله همراه ما باشید ، اگر در انتها نتوانستید جواب سوالات خود را پیدا کنید سوالاتتان را با ما در میان بگذارید تا به شما پاسخ دهیم .
طرز تهیه برنج کته در پلوپز
هر پیمانه پلوپز برنج معمولاْ برای یک نفر کافیست . موقع شستن برنج آن را زیاد چنگ نزنید و به آرامی آن را دو سه بار بشویید و آب روی آن را خالی کنید و بعد هر چند پیمانه برنج که خیس می کنید بایستی به همان تعداد به اضافه یک لیوان آب بریزید ( به ازای ۴ پیمانه برنج ۵ پیمانه آب و یا به ازای ۵ پیمانه برنج ۶ پیمانه آب ) گرم یا ولرم بودن آب زیاد مهم نیست و روی آن نمک بریزید و بگذارید خیس بخورد برنج های ایرانی نوع مرغوب زمان بیشتری برای خیس خوردن لازم دارند ولی برنج های خارجی مدت کمتری هم میتوان آنرا خیس کرد .
بعد از خیس خوردن برنج را در پلوپز بریزد و روغن اضافه کنید و پلوپز را به برق بزنید در پلوپز را هم بگذارید و دیگر به هیچ کاری نیاز ندارد اما اگر می خواهید برنج شما بهتر عمل بیاید یکی دو بار وقتی آب برنج جوش آمد به آرامی با قاشق چوبی بهم بزنید دقت کنید اگر زیاد به هم بزنید ممکن است کته له شود.
اگر برنج تان ته گرفت
• به سرعت چند تکه نان روی برنج بگذارید. نان بوی سوختگی را به خودش می گیرد.
• با پیاز هم می شود بوی سوختگی برنج را گرفت. چند حلقه پیاز را داخل برنج فرو کنید.
اگر برنج شما بی نمک یا کم نمک شد
• روی غذا با نمکدان نمک بپاشید.
• مقداری نمک را در آب جوش حل کرده و روی برنج بریزید.
• خورش را خوش نمک تر بپزید.
اگر می خواهید برنج خوب قد بکشد
• موقعی که در اوج جوشیدن است، یک استکان آب سرد داخل برنج بریزید.
• قابلمه را بزرگ انتخاب کنید تا برنج جای کافی برای قد کشیدن داشته باشد.
در صورت سوختن برنج چه کنیم ؟
اگر برنج اغلب میسوزد، بلافاصله بعد از پختن، آن را در ظرف دیگری خالی کن. اگر پلوپز سالم باشد، نباید در طول پخت برنج را بسوزاند، اما اگر در حالت “گرم نگهداشتن” قرار داده شود، ممکن است برنج کف و دیوارههای پلوپز بسوزد. اگر اغلب این اتفاق میافتد، بلافاصله بعد از شنیدن صدای “کلیک” که به معنی اتمام زمان پخت است (یا وقتی چراغ گرم نگهداشتن روشن شد)، برنج را خالی کن.
در بعضی از پلوپزها میتوانی گزینهی گرم نگهداشتن را بهصورت کامل خاموش کنی اما در این صورت باید برنج را زودتر مصرف کنی یا داخل یخچال بگذاری تا خطر مسمویت غذایی کمتر شود.
در صورت اضافهکردن مواد دیگر به برنج، “ممکن است” آن مواد در حین پخت بسوزند. دفعهی بعد، هرنوع مواد قندی یا چیزی را که ممکن است بسوزد جدا بپز.
اگر می خواهید برنج زعفرانی شود
برای آماده کردن پلوی زعفرانی مقداری پودر زعفران را در مقداری آب جوش داخل یک استکان کوچک حل کرده و استکان را موقع دم کردن روی برنج قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا زعفران هم همراه برنج دم کشیده و رنگ آن پررنگ تر شود.
اگر برنج بعد از پخته شدن، خمیری و شفته بود، دفعهی بعد آب کمتری بریز. دفعهی بعدی که خواستی برنج درست کنی بهازای هر پیمانه برنج (۲۴۰ میلیلیتری)، مقدار ۱/۴ تا ۱/۲ پیمانه (معادل ۳۰ – ۶۰ میلیلیتر) آب کمتری بریز. این کار باعث میشود تا زمان پخت برنج کم شده و آب کمتری برای جذب شدن وجود داشته باشد.
قد کشیدن برنج
برای قد کشیدن برنج خود زمانی که آب به جوش آمد و شروع به قل زدن برنج کرد میتوانید یک لیوان آب سرد یا یک قالب یخ را داخل پلوپز بریزید.
آب جوش
آب یخ
یک قطع یخ
کلام آخر پیرامون طرز پخت برنج در پلوپز
پختن برنج با پلو پز روند بسیار سادهای دارد فقط کافی است شما اندازه برنج و آب مصرفی خود را متناسب با نوع برنجی که استفاده میکنید بدانید. همچنین میتوانید از فوتوفنهای که برای استفاده از پلوپز در طی مقاله پیش رو به آن اشاره شد مثلاً انواع پلوپز و استفاده از قابلیتهای دستگاه، استفاده از مواد معطر برای طعم دادن به برنج، میزان آب استفادهشده برای هر پیمانه یا میزان برنج استفادهشده بسته به حجم پلوپز را در راستای طبخ بهتر برنج در نظر بگیرید.
قابلیتهای پلوپز
مواد طعمدهنده برنج
میزان آب و برنج متناسب
امید است مطالب ارائهشده در راستای طرز پخت برنج در پلوپز دیجیتالی موردتوجه شما عزیزان قرارگرفته باشد و ازاینپس سادهتر از گذشته برنج خوشمزه خود را روی میز سرو کنید.