فرنچ پرس چیست ؟
این روز ها نمونه لیوان دمنوشی در بازار وجود دارد که فرنچ پرس نام دارد ، قطعا نمونه های فرنچ پرسر در بازار مشاهده کره اید اما شاید نام ان را ندانید و یا با کاربرد های آن آشنا نباشید . و سوالاتی شبیه به این که فرنچ پرس چیست ؟ فرنچ پرس چه کاربردی دارد ؟ با فرنچ پرس چه نوع نوشیدنی هایی را می توان آماده کرد ؟ و… نیز در ذهن شما وجود دارد . اگر می خواهید پاسخ این سوالات را پیدا کنید توصیه میکنیم تا انتهای ان مطلب با ما همراه باشید .
به طور ساده بخواهیم پاسخ سوال فرنچ پرس چیست را بدهیم لازم است بیان کنیم که فرنچ پرس های ابزاری برای سرو قهوه فرانسوی می باشد که به کمک آن می توان فوم شیر هم درست کرد . اما در کل لازم است بیان کنیم که فرنچ پرس ها کاربرد های گوناگونی دارند .به عنوان مثال با آن ها میتوان انواع دمنوش ها را آماده کرد .
کاربرد فرنچ پرس چیست؟
دم کردن قهوه:
لیوان فرنچ پرس یک وسیله ساده و پرکاربرد در جهت دم کردن قهوه می باشد. به این صورت که بعد از آسیاب قهوه (بهتر است دانه درشت آسیاب شود) پودر آسیاب شده را وارد مخزن فرنچ پرس می کنیم سپس آب جوش را در لیوان میریزیم. با تکان دادن اهرم لیوان قهوه به حالت فوم دم می شود.
فوم دادن به شیر :
گاهی ممکن است با شنیدن واژه فرنچ پرس نا خودآگاه یاد قهوه بیفتیم ولی باید گفت که این وسیله اگر چه بیشترین کاربرد را در تهیه قهوه دارد ولی برای حالت فوم دادن به شیر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. برای این کار ابتدا شیر را روی اجاق بجوشانید سپس داخل فرنچ پرس ریخته و اهرم را چندین بار به بالا و پایین حرکت دهید. به همین سادگی شما می توانید کف شیر را آماده و به نوشیدنی خود اضافه کنید.
شیر حالت فوم شده به همراه قهوه و بسیاری از شیک ها و نوشیدنی ها استفاده می شود. توجه داشته باشید حجم شیر در این حالت دو برابر می شود بنابراین مقدار شیری که داخل دستگاه میریزیم نصف اندازه لیوان باشد.
تهیه انواع دمنوش:
برای تهیه فرنچ پرس نیاز نیست حتما قهوه خور باشید تا این وسیله به کارتان بیایید. فرنچ پرس برای تهیه چای و دمنوش هم کاربرد دارد.. برای مثال شما می توانید دمنوش هایی مانند به لیمو، گل محمدی و بهارنارنج را در مخزن این وسیله قرار دهید و با حرکات اهرم این دستگاه عطر و رنگ بهتری از دمنوش خود داشته باشید.
چای:
برای تهیه چای دمنوش هم دقیقا مثل قهوه عمل میکنیم. چای خشک و به مقدار کافی آب جوش رو درون فرنچ پرس ریخته و دسته پرس را پایین می بریم ولی کاملا پایینش نمیبریم و میذاریم برای ۳ الی ۴ دقیقه همینطور بماند تا کاملا چای دم بکشد . بعد از ۳ الی ۴ دقیقه دسته فرنچ پرس رو پایین تر میبریم تا جلو تفاله های چای و دمنوش گرفته بشه و چای رو داخل فنجون میریزیم.
چطور در فرنچ پرس قهوه درست کنیم؟
اساس تهیه قهوه در فرنچ پرس چیست و چگونه است؟
تهیه قهوه در فرنچ پرس مبتنی بر خیسانده شدن قهوه در آن است.
در حقیقت، قهوه در داخل آبِ داغ به حالت معلق باقی مانده و آن قدر خیس میخورد که عصارهی قهوه از آن خارج میشود و در ادامه، قهوهی دم شده را بهوسیلهی صافی فرنچ پرس، فیلتر کرده و آن را داخل فنجان قهوه میریزیم
آب را جوش بیاورید و کمی صبر کنید که حرارت آن کم شود (۹۳ درجه سانتیگراد).
برای هر فنجان قهوه، دو قاشق مرباخوری قهوه فرانسه در داخل فرنچ پرس خشک بریزید (مقدار قهوه بسته به سلیقه میتواند کمتر یا زیادتر از این حد شود).
آب داغ ۹۳ درجه را یک بار بهطور دَورانی طوری که همه جای قهوه خیس بخورد، روی آن بریزید و ۳۰ ثانیه صبر کنید.
بار دوم، آب را باز به شکل دَورانی و این بار کامل، داخل فرنچ پرس بریزید و یک دقیقه صبر کنید.
بعد از یک دقیقه با قاشق، قهوه را آرام هم بزنید و سه دقیقه صبر کنید.
اهرم فرنچ پرس را آرام به جهت پایین فشار بدهید.
پرس را بیرون آورده و دوباره این کار را تکرار کنید.
تاریخچه و مخترع فرنچ پرس
مخترع دستگاه فرنچ پرس یک ایتالیایی به اسم «آتیلیو کالیماتی» بود که آن را در سال 1929 اختراع کرد. رواج این ابزار پس از دوران جنگ جهانی دوم بخصوص در فرانسه بود. در جنگ جهانی بیشتر با این ابزار قهوه تهیه می کردند، تهیه قهوه با آن باعث شد که قهوه حاصل از این دستگاه به نام قهوه فرانسه شناخته شود.
اجزاء و انواع فرنچ پرس
این نوع قهوه ساز از بخش های زیر تشکیل شده است:
استند یا پایه دستگاه
مخزن شیشه ای که محل قرار گیری پودر قهوه و تشکیل قهوه نهایی است.
درب فرنچ پرس
اهرم که برای جداسازی پودر قهوه از نوشیدنی استفاده می شود.
صافی که پودر قهوه را از نوشیدنی جدا می کند.
قسمت های فرنچ پرس به یکدیگر متصل اند. این قوری بی نیازی به برق و فیلترهای کاغذی یا پارچه ای است. کافی تییرها اندازه های دو نفره و شش نفره و بیشتر دارند. قهوه ای که در فرنچ پرس تهیه می شود به دلیل استفاده نکردن از فیلترهای کاغذی، همراه با روغن طبیعی قهوه و ملایم، خوش عطر، غلیظ است.
اشتباهات رایج
آسیاب نشدن درست دانه های قهوه: آسیاب قهوه یکی از مهمترین فاکتورها برای داشتن یک قهوه خوش طعم می باشد.
استفاده اشتباه در نسبت آب به قهوه: هنر استفاده از فرنچ پرس استفاده درست نسبت قهوه به آب می باشد. نسبت 1 گرم قهوه به 10 گرم آب بهترین نسبت برای دزست کردن یک قهوه عالی می باشد. اگر فنجانی بگیم برای هر فنجان آب یک هشتم از همان فنجان قهوه لازم است.
تازه مصرف نکردن و یا زیاد درست کردن: اگر شما بعد از درست کردن قهوه آن را درون فرنچ پرس بذارید بمونه که بعدا استفاده کنید مجبور می شوید یک فنجان قهوه تلخ و بدمزه بنوشید. بهتر است تازه و پس از دم کشیدن آن را بنوشید یا اگر خواستید بعدا هم بنوشید ویا زیاد درست کرده بودید از یک کارافه حرارتی برای گرم نگه داشتن آن استفاده کنید.